Това заяви пред bTV Корнелия Нинова. Лидерката на БСП допълни, че

...
Това заяви пред bTV Корнелия Нинова. Лидерката на БСП допълни, че
Коментари Харесай

Нинова уверява: Няма “хартиена коалиция” с ГЕРБ и ДПС frognews.bg

Това съобщи пред bTV Корнелия Нинова. 

Лидерката на Българска социалистическа партия добави, че социалистите са внесли план за промени в Изборния кодекс в първите дни от свикването на 48-мия парламент, тъй като е порочна процедура такива промени да се вършат малко преди избори. Нинова си спомни, че същата позиция в поддръжка на хартиената бюлетина за изразили от ГЕРБ и от Движение за права и свободи, само че отхвърли да има допирни точки за управническо болшинство.

Причината за изказванията за нова коалиция в Народното събрание е изборът на Вежди Рашидов за началник на Народното събрание. Той застана на поста след траяли три дни диспути и бе определен с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Български напредък " и Българска социалистическа партия. Именно Корнелия Нинова разгласи кандидатурата му от трибуната на Народното събрание. 

По думите й левицата подкрепила Рашидов за поста, с цел да извади България от евентуална тежка рецесия. 

" Три дни, 10 пъти гласоподаване и цялостна невъзможност можеха да имат тежки последствия за страната и хората. Стоим си у дома, получаваме си високите заплати и не работим - няма закони, блокираме всички управляващи в страната. Рашидов не е определен като представител на една партия. Решихме, че единственият метод е да бъде най-възрастният, който има право по конституция да открие първото съвещание ", добави тя. 

Прибързана оценка вижда Нинова в изказванията на Политическа партия и Демократична България, че от ГЕРБ управляват съвещанията с подвикванията и навигацията на Рашидов. Тя остро разкритикува някогашните си съдружни сътрудници за случилото се с избора на ръководител на Народното събрание. Кристиан Вигенин, който бе повдигнат от левицата, не бе подсилен от Демократична България и Политическа партия, а съгласно Нинова повода е неналичието на поддръжка от социалистите по тематиката с изпращането на оръжия за Украйна.

" От Демократична България споделиха, че Вигенин е прелестен претендент, само че не го поддържаха поради оръжията за Украйна. Какво общо има това? Изборът на ръководител няма нищо общо с политиките. Да си спрат с страстите и оценките, тъй като бяхме напът да катастрофираме всичко. Нали има седем зам.-председатели? В опита си да дискредитират институцията минават оттатък с тези оценки. Имаше потребност от разсъдък ", добави Нинова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР